De titels

De zeven Deventer moordzaken

In de thrillerreeks De zeven Deventer moordzaken zijn de afgelopen jaren 11 boeken verschenen.  De eerste vier delen zijn geschreven door Almar Otten. De volgende 7 delen zijn van de hand van Marcel Verreck.
Zullen er nog meer delen volgen…?

Verdwenen chemie was het debuut van Otten waarna Icoondrift, Gebonden kapitaal en Lied van Angst verschenen. In die boeken staan de ervaren rechercheur Jozef Laros en de jonge ambitieuze Ellen van Dorth centraal.

Marcel Verreck introduceert vanaf Moordopera inspecteur Martin Taal die vanuit Den Haag door z’n geliefde Tanja naar Deventer is gelokt. Met zijn teamgenoten Charlotte, Teun en Patrick tracht hij op zijn eigen wijze daders op te sporen en hun motieven te ontrafelen. Dit alles tegen het decor van de sfeervolle Hanzestad Deventer.

In alle boeken is Deventer het vertrekpunt. Veel karakteristieke Deventer plekjes zijn herkenbaar, in enkele gevallen gaat het om verzonnen locaties.

isbn: 978-94-90548-34-6

Feest!

Het jongste deel in serie van De zeven Deventer moordzaken.

‘Hij loopt echt te hard, denkt Charlotte Groot Kormelink. In de verte glinstert Deventer. De rivier staat laag, het heeft al tijden niet meer geregend. Bootjes bevaren de smalle stroom, bruin mensenvlees kleurt zo hier en daar de oevers, het is een onschuldig panorama. Hoogzomer, feestelijke dagen. Ze zal hem krijgen, de Worp komt naderbij. Ze geeft hem één, twee meter voorsprong, ze ziet hoe hij zich triomfantelijk ontspant, de eerste huizen komen in zicht. Ze wacht tot onder de  Spoorbrug, dan zet ze aan voor een verwoestende eindsprint.’

Terwijl rechercheur Charlotte traint voor de IJsselloop 2019, is Deventer in de ban van het 1250-jarig bestaan. Totdat het feestjaar wordt verstoord door een aantal gruwelijke gebeurtenissen tijdens verschillende evenementen. Hoe leuk is het jubileumjaar nog? Waarom wordt de historische stad Deventer zo geteisterd? En hoe moet het straks met de IJsselloop?

In ‘Feest!’, het nieuwste deel van de succesvolle serie ‘De zeven Deventer Moordzaken’, drijft auteur Marcel Verreck zijn bekende personages, inspecteur Martin Taal en zijn team, tot wanhoop. De lezer wordt getrakteerd op een rijk en spannend verhaal met een huiveringwekkende afloop.

De verhalen in ‘De zeven Deventer Moordzaken’ staan garant voor spanning, humor, sensitiviteit, regionale herkenbaarheid en literaire diepgang. De titels worden in het Nederlands taalgebied verspreid via het Centraal Boekhuis en Bol.com.

isbn: 978-94-90548-31-5

IJsselnovelle Moordrivier

IIsselnovelle gebaseerd op serie van De zeven Deventer moordzaken.

Zondag 2 juli 2017. Inspecteur Martin Taal en zijn collega’s Charlotte, Teun en Patrick maken zich op voor hun personeelsuitje: een honderdvijfentwintig kilometer lange wielertocht langs de mooiste rivier van Nederland.Wind in de rug, maar het eeuwige landschap wordt getekend door een aantal onheilspellende IJsselkunst-sculpturen. Dan zorgt ook de IJssel zelf voor een gruwelijke verrassing. Werk aan de winkel voor de Deventer speurders.

isbn: 978-94-90548-28-5

Deventersestraat

Deel 9 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken.

Voor Elisabeth uit Bathmen duurt de weg naar haar school in Deventer elke dag te lang. Er is immers zoveel te zien. Zinnen waaien haar aan, de wereld ligt voor haar open. Het kan niet anders dan dat zij reizend en schrijvend haar grenzen zal verleggen.

En dan Ulli Krijger, politieke held uit Deventer met Molukse roots. De nieuwe sensatie van het Binnenhof. Het land redden, de wereld veroveren, het ligt binnen handbereik. Wie zou hém iets misgunnen?

Ondertussen zit Martin Taal, de recherche-inspecteur uit ‘De zeven Deventer moordzaken’, met zijn vertrouwde team in de IJsselstad op een misdrijf te wachten. Tot er op zeker moment een dringende aanleiding is om het tableau de la troupe naar het bekende maar ook mysterieuze Den Haag te verplaatsen.

Deventersestraat is een spannende roman over zuiverheid, idealisme, verbeelding en liefde, maar evenzeer over de donkere kanten van het bestaan. Met intrigerende personages en een fijne schildering van twee iconische Nederlandse steden aan het water. Vanzelfsprekend ontbreken de inventiviteit, daadkracht en humor van Martin Taal niet.

isbn: 978-94-90548-26-1

Toegift

Deel 8 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken.

Oudejaarsavond. Het is donker in de Deventer Schouwburg. De jaarlijkse conférence van oude rot Bertil Ter Mors is afgelast. Maar aan de IJssel straalt het nieuwe cultureel centrum ‘Panta Rhei’. Tout Deventer is aanwezig wanneer de jonge, wild levende cabaretier Emil Grootbarge zich presenteert als de nieuwe jaarafsluiter. Met aan het eind van zijn show een macabere toegift.

In dit achtste deel, ‘de toegift’ van de serie De zeven Deventer Moordzaken, krijgen inspecteur Martin Taal en zijn vertrouwelingen te maken met een wankelend zakenimperium, de keerzijde van het artiestenleven, een wildpark nabij de IJssel, de zomerse poëzie van Het Tuinfeest en de harde strijd om het menselijk geluk.

Deze Toegift is meer dan een extraatje. Het is een tragikomisch, niet meer weg te leggen verhaal, dat geeft wat de titel beloofd: spannend tot op het laatste moment.

 
 isbn: 978-94-90548-24-7

De laatste minuut

Deel 7 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken.

Het is erop of eronder voor Go Ahead Eagles. In de beslissende wedstrijd tegen Sparta móet er gescoord worden. Jesse Cruysman, de beste voetballer die Deventer ooit gekend heeft, wordt ten val gebracht en krijgt een strafschop. In de laatste minuut. Hij wil hem zelf nemen.

In het zevende deel van de serie ‘De zeven Deventer Moordzaken’ krijgt inspecteur Martin Taal, als vanouds geassisteerd door collega’s Charlotte, Teun en Patrick en vader Piet, te maken met religieuze sportverdwazing, moderne devotie, het WK Voetbal in Brazilië, een geheimzinnige ruïne aan de IJssel, controversiële kunsttentoonstellingen en zijn eigen temperament.

‘De laatste minuut’ is een adembenemende, vaak ook humoristische pageturner, die waarmaakt wat de titel belooft: mysterie, spanning en sensatie tot het eind.

 isbn: 978-94-90548-23-0

Aan lager wal

Deel 6 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken.

Half december, Deventer wordt bedekt door een dikke laag sneeuw. Het jaarlijkse Dickens Festijn is nog nooit zo mooi geweest. De controversiële superwethouder Henriëtte van Woerkom van de lokale partij Deventer Vooruit! zal het festival openen. Maar… waar blijft ze?

De lezer belandt in een duizelingwekkend labyrint vol ondoorzichtige belangen, dubieuze vriendschappen, curieuze personages, wraak, misverstanden, maskerades en tragikomische taferelen. Waar ontmoeten boven- en onderwereld elkaar? Van inspecteur Martin Taal en zijn team wordt het uiterste gevergd.

Marcel Verreck duikt diep in de ziel van zijn personages en van de stad Deventer met als gevolg een Dickensiaans drama over crisis, ambitie en ingrijpende dilemma’s, dat niemand onberoerd zal laten.

isbn: 978-94-90548-19-3

Moordopera

Deel 5 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken.

Een warme dag in Deventer. Tijdens de jaarlijkse Badkuiprace ziet het toegestroomde publiek op de Welle hoe één badkuip na de finish niet aanmeert, maar voortdrijft naar de andere kant van de rivier. De bestuurder zit doodstil in zijn vaartuig. Is dat niet de molenaar?

Inspecteur Martin Taal, door zijn Sallandse geliefde Tanja vanuit Den Haag naar Deventer gelokt, moet klaarheid brengen in deze mysterieuze zaak. Aanvankelijk beweegt hij zich als een kat in een vreemd pakhuis. Pers en publiek hijgen hem in de nek. Maar met steun van zijn rechercheurs Charlotte, Teun en Patrick komt hij stapje voor stapje verder. Dan komt de aankondiging dat over deze schijnbaar onoplosbare moord een straatopera zal worden opgevoerd… Marcel Verreck heeft met Moordopera een spannende, humoristische en veelzijdige pageturner geschreven. Met dit deel 5 van de serie De zeven Deventer moordzaken neemt hij het stokje over van Almar Otten, die de succesvolle eerste vier delen schreef.

Lied van angst

Deel 4 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken. In een verlaten dal in het westen van Ierland kruipt een jongen van achttien door de modder. Hij wordt getraind voor het plegen van terroristische aanslagen. Een omstreden miljonair, die zijn geld verdiend heeft door de fusie van Nederlandse energiebedrijven, koopt een landgoed in de omgeving van Deventer. Een voetbalsupporter met een stadionverbod raakt gewond tijdens een gevecht met supporters van de tegenstanders en is bang om daardoor buiten de groep te vallen. Rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros worden naar het landgoed gestuurd omdat daar vreemde dingen schijnen te gebeuren. Ze stuiten op een muur van zwijgzaamheid bij de nieuwe landgoedeigenaar. Op kerstochtend wordt er een lijk van een jongen gevonden achter de Bergkerk. De jongen is die nacht gesigna­leerd met een goede bekende van de politie. Is er een relatie tussen de gebeurtenissen op het landgoed en de moord op de jongen? Het onderzoek loopt vast. Er is geen verhaal. Van Dorth en Laros krijgen het plaatje niet compleet. De zaak wordt een nachtmerrie als op tweede kerstdag een tweede lijk wordt gevonden. Wat is het verband tussen de twee kerstmoorden? Het begint er steeds meer op te lijken dat deze zaak te hoog gegrepen is voor Jozef Laros en Ellen van Dorth.

Gebonden kapitaal

Deel 3 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken. Deventer zucht onder een al weken aanhoudende hittegolf en de organisatoren van de jaarlijkse Boekenmarkt maken zich zorgen over de gezondheid van de honderdduizend boeken­liefhebbers die de stad zullen overspoelen. Vlak voor de Boeken­markt wordt Ellen van Dorth gebeld door een man die beweert dat hij weet wie de beruchte Deventer putmoord heeft gepleegd, eind 1972. Ellen krijgt nauwelijks de kans om zich te verdiepen in deze cold case omdat er een moord is gepleegd in het chique antiquariaat van Gerard Bruyns. Het gaat om Taco Koper, een zwerver die zijn dagen doorbrengt rondom de Brink. De antiquaar is spoorloos verdwenen. Wat deed Taco Koper in het antiquariaat en door wie is hij doodgeschoten? Is er een verband tussen de moord en de eeuwenoude vete tussen de Deventer families Koper en Bruyns? Deze intrigerende puzzel wordt een nachtmerrie als op de Boekenmarkt een tweede moord wordt gepleegd.

Icoondrift

Deel 2 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken. In de herberg ’t Hosselt, gelegen op een landgoed buiten Deventer, komen mensen uit het hele land om wild te eten en zaken te doen. Maar wat bevindt zich in de geheime kelders onder de herberg? Hans Hopstaken, braaf, getrouwd, drie kinderen, komt daar bij toeval achter. Dan wordt Karin Hoedt, een ex-prostituee, doodgeschoten in haar luxe appartement aan de IJssel. Het moordwapen is een Walther TPH, een model uit de jaren zestig. De Deventer rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros beginnen aan hun tweede gezamenlijke zoektocht. In het labyrinth van vage aanwijzingen en vermoedens loopt de spanning tussen beiden hoog op als blijkt dat Jozef veel meer weet dan hij Ellen vertelt. Welk verband is er tussen gebeurtenissen uit het verleden en deze zaak? Alle lijnen leiden naar een Deventer zakenman wiens naam in verband wordt gebracht met een breed scala aan verdachte ondernemingen op het gebied van media, vastgoed, kunst, kleding en horeca. Wie is de man die achter deze zaken schuilgaat? Is het denkbaar dat deze man in staat is om een moord te plegen? Of zitten Van Dorth en Laros helemaal fout en moeten ze in een andere richting zoeken?

Verdwenen chemie

Deel 1 uit de serie van De zeven Deventer moordzaken. De onervaren rechercheur Ellen van Dorth wordt naar het chemie­bedrijf Unimeer gestuurd om de bizarre inhoud van een envelop te onderzoeken. De volgende dag wordt het lijk van de export­manager van Unimeer gevonden in het tuinhuisje van zijn villa. De ervaren Jozef Laros wordt op de zaak gezet. Hiermee is een nieuw politieduo geboren, al gaat de samenwerking niet altijd van harte. De mathematische werkwijze van de ambitieuze Ellen botst nogal eens met de intuïtieve aanpak van de oude rot Jozef en dat leidt regelmatig tot pijnlijke, maar vaak ook vermakelijke misverstanden. Verdwenen chemie is een intrigerende, literaire thriller over verloren idealen en verkeerde keuzes. Tegen het luisterrijke decor van de Hanzestad Deventer ontrafelen de rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros verborgen familiegeschiedenissen en graven zij naar onzichtbare scherven uit de glanzende loopbanen van topmanagers in de chemische industrie